Låntyper

Låntyper

august 23, 2019 Off By Arthur Gregory

Huslån

Når du ser etter lån er det flere forskjellige typer lån som er tilgjengelig for deg avhengig av hva det er som du trenger og hva det er som du kan få best mulig pris på. Det er ingen tvil om at det er bruksområde som styrer hvor god rente du kan få på lånet. Ser du på et huslån er huslån den billigste renten du kan finne. Det koster ikke mange prosent, om du i det hele tatt trenger å betale 2 prosent, for å få et huslån. Utfordringen med huslån er at du ikke får mer i huslån enn 5 ganger din totale inntekt og at du ikke får huslån i det hele tatt om du selv ikke har 15% av kjøpesummen. På denne måten er det lett å bli fristet med huslånets rente. Huslån er kjent for å samtidig legge de andre hindringene i veien for personer som har betalingskapasitet, men ikke kan oppfylle for eksempel egenkapitalkravet.

Billån

Billånet er også et lån som du som leter etter en bil kan ta opp for å kjøpe bilen. Lånet her ligger på rundt 5-6% effektiv rente. Renten kan være ganske god for et billån om du presser renten ned i et par prosent. I slike situasjoner er det ofte bilforhandler eller lignende som betaler banken 1% eller noe slikt for å kompensere for den lave renten. Så lav rente er med andre ord en form for rabatt som bilforhandler gir deg. Ikke alle bilkjøp gir billån. Spesielt kjøp av bil fra utlandet gir ikke billån. Da må du heller betale kontakt først for deretter å ta opp et annet type lån. Registrerte biler kan ikke finansieres fordi bankene ikke kan ta pant på allerede eide biler uten gjeld.

Forbrukslån

Et forbrukslån er et annet type lån som hjelper veldig om du trenger raskt tilgang til kapital. Lånet er ikke så lett å få, men når du har fått det godkjent er det ikke noe problem å få pengene raskt utbetalt. Her er det viktig at du søker på lånet gjennom en formidler av slike lån slik at du får best mulig rente. Forbrukslånet har en stor utfordring, som er fornuftig rente. Når du søker på forbrukslån gjennom en formidler vil du få flere tilbud slik at du i hvert fall kan se hvilket tilbud som er lavest og du kan ta det.

Kredittkortlån

Et siste type lån som gir deg tilgang til penger raskt er kredittkort. Kredittkortet gir deg penger ved at du trekker kortet for å kjøpe deg noe. Mens forbrukslånet gir deg penger i hånden, gjør i teorien ikke kredittkortet det. Når det er sagt finnes det apper som gjør slik at du kan betale deg selv penger fra kortet uten at det belaster renter fra dag 1. De fleste kredittkortene har også egne sider som tillater overføringer fra kortet til deg. I slike tilfeller tar ofte banken full rente og et gebyr fra dag 1. Med andre ord en veldig dyr måte å bruke penger på.