Noen problemer med forbrukslån

Noen problemer med forbrukslån

mai 2, 2018 Off By Arthur Gregory

Forbrukslån er lån som gis uten at du som lånetaker må stille noen form for sikkerhet, med unntak av deg selv. Tar du opp forbrukslån er det du som person som må ta støyten. Har du kjøpt deg et hus og tatt opp lån på huset er det huset som må ta støyten. Blir huset tvangssolgt så tar banken det meste av pengene. Du sitter igjen med et tap og du må nok begynne å leie.

Høye renter

En av de store sosiale utfordringene med forbrukslån er de høye rentene. Lånetakere kan fort bli gravd ned i gjeldsbetalinger som de heller burde bruke på å nedbetale annen gjeld eller på forbruk. Når vi forbruker går økonomien vår bedre. De høye rentene gjør også at bankene tar for store sjanser. De låner ut penger til alle mulige folk, som kanskje ikke burde ha fått lån i det hele tatt. Dette skaper problemer senere. Bankene kan da også ta de større tapene som kommer av at folk ikke betaler. Dette totale bilde skader ikke banken, som allerede har tatt i betraktning de økte tapene. Tapene skader kun lånetakerene.

Oversikt over dine egne forbrukslån

Sommeren 2019 kom regjeringen med en regulering som hindrer nordmenn i å kunne ta opp for mye forbrukslån. Som en konsekvens av dette stagnerte antall lån og antall misligholdte lån. Gjeldsregisteret ble opprettet så folk kan se hvor mye de skylder til forbrukslån -og kortinstutisjoner til en hver tid. Hvor mye lån du har påvirker resultatet på deg når folk søker i skattelistene.