Økonomi

Økonomi

Det er ikke til å skjule bak en stol at for mye forbrukslån skaper store problemer for lånetakerene. Problemet er flerdelt. Den første delen av problemet gjelder den høye renten. Aksepterer en lånetaker en høy rente kommer renten og biter han eller hun i banken senere. De økonomiske problemene for lånetaker kan fort skape store problemer for resten av lånetakers familie og livssituasjon. Den andre delen av problemet er at lånetaker får lånet. Bankene kan og bør sette ned foten oftere slik at folk ikke kan få så lett lån. Den tredje delen av problemet er lånetaker selv. Han eller hun må vite såpass mye om sin egen økonomi at de kan si ja eller nei til et lån. Det skal ikke bare ligge på bankene å ta i mot eller ikke ta i mot.

Staten tar regningen

Hvis folk tar opp for mye gjeld og ender opp med å havne i økonomiske problemer lander disse problemene til slutt hos staten. Det er staten som må ta regningen hvis noen mister jobben eller ikke har råd til å bo. Du skal ikke se bort i fra at NAV fort får mange eller allerede har ganske mange som lider av gjeldsproblemer.

Omdømmeproblem

Et annet område som lider når folk kommer i gjeldsproblemer er bransjen selv. Er du en bank så får du høre det når noen kommer i et problem fordi de har lånt penger av en bank. Det spiller ikke så stor rolle om du som bank har lånt pengene til personen eller om det er noen andre. Folk klager da over at bankfolk er griske og at folk i finans kun tenker på penger og hvor mye penger de ønsker å tjene. Banker må derfor skjerme seg selv og sitt egent rykte.